Home » Geen categorie » Geens gaat goed in Tunesië

Geens gaat goed in Tunesië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Clément Geens (ATP-390) heeft zich niet zonder slag of stoot weten te plaatsen voor de tweede ronde van het Futures-toernooi in Hammamet ($10 000, Tunesië).

De 20-jarige Geens is bezig aan een sterk seizoen. Vorige week stond hij nog in de kwartfinale van het enkel- én in de finale van het dubbelspel in Marokko. Op het Tunesische gravel deze week, is hij zesde reekshoofd. In de eerste ronde nam hij het op tegen Jules Okala (ATP-1063), een Franse wildcard-speler.

Geens en Okala speelden al eens eerder tegen elkaar. Op de Damse velden trok Geens in juni vorig jaar na drie spannende sets aan het langste eind. De wedstrijd van vandaag lijkt een heruitgave van toen. De twee heren zijn erg aan elkaar gewaagd. Okala serveert betert in de eerste set en schrijft deze met 6-2 overtuigend op zijn naam.

In de tweede set is Geens beter bij de les. Hij scoort meer punten dan zijn Franse tegenstander en wint de set met 6-4. Een derde manche moet beslissing brengen. Geens blijft op zijn elan verder gaan en verzekert zich met nogmaals 6-4 van een plaats in de tweede ronde. Daarin komt hij opnieuw uit tegen een wildcard, Cristian Carli (ATP-1001) uit Italië.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS