Home » Geen categorie » Geens grijpt tweemaal naast titel

Geens grijpt tweemaal naast titel

Geens grijpt tweemaal naast titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens is er niet in geslaagd om in het Italiaanse Firenze een titel op zijn naam te schrijven. Zowel in het enkel- als in het dubbelspel werd hij de verliezende finalist.

Clément Geens, tegenwoordig de nummer 19 bij de junioren, wist zich zonder setverlies te plaatsen voor de enkelspel-finale van het Grade 2 juniorentoernooi. In die finale moest het 17-jarige toptalent in de ogen kijken van het vijfde reekshoofd, de Rus Karen Khachanov (ITF-53). Het werd het eerste onderlinge duel tussen beide jongens, maar het werd er meteen ook eentje om snel te vergeten voor Geens. Karen Khachanov domineerde vanaf het begin, en gaf de Belg geen kansen om in de partij te komen. Uiteindelijk ging de titel dan ook vrij eenvoudig naar de Rus: 3-6 en 1-6.

Maar ook in het dubbelspel maakte Clément Geens kans op de titel. Samen met de Oostenrijker Dominic Weidinger (ITF-76) vormde hij het duo dat als eerste reekshoofd werd aangeduid. Deze favorietenrol maakten ze – door zich na drie spannende wedstrijden voor de finale te plaatsen – ook waar. Tijdens die finale tegen de tweede reekshoofden, het Italiaanse duo Filippo Baldi (ITF-5) – Matteo Donati (ITF-107), kenden ze echter een off-day en gingen ze met 1-6 en 4-6 de boot in.

Met twee verloren finales moet de balans van een weekje Italië echter nog steeds positief zijn voor Clément Geens. Getuige daarvan is de nieuwe juniorenranglijst waarop Geens naar plaats 12 stijgt, één trapje hoger dan zijn vorige persoonlijk record.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws