Home » Geen categorie » Geens laat slechts drie games liggen in eerste match van 2016

Geens laat slechts drie games liggen in eerste match van 2016

Geens laat slechts drie games liggen in eerste match van 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens (ATP-408) heeft zich op de Racket Club Open ($ 50 000 +H), een Challenger in Buenos Aires, Argentinië, geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. Hij had amper 15 spelletjes nodig om dat voor elkaar te krijgen.

De 19-jarige Geens, die in 2015 officieel de overstap maakte van de juniors naar het ATP-circuit, wist zich het afgelopen jaar te katapulteren naar een plaatsje op de rankings net buiten de top 400. Die progressie wil hij in 2016 graag voortzetten en dus startte hij een niveautje hoger: op het Challenger-circuit. Op de Racket Club Open treedt hij dan ook in de kwalificaties aan, en dat als achtste reekshoofd.

Met wildcard Manuel Barros (ATP-1 419) kreeg hij in de eerste voorronde alvast een haalbare kaart voorgeschoteld. Heel veel woorden maakte Geen er dan ook niet aan vuil. In de eerste set gunde hij zijn tegenstrever zelfs geen enkel game: 6-0. Met vier breakpunten die hij moest wegwerken, was het echter soms toch lastiger dan de score laat uitschijnen. De tweede set werd dan ook iets spannender. Barros ging beter mee en kon zijn eigen opslagspelletjes nu ook af en toe binnenhalen. Met een ijzersterke eerste opslag (5 aces en een winstpercentage van 91 %) kwam Geens zelf echter slechts één keer in de problemen. Opnieuw werkte hij het breakpunt weg en dus had hij met zijn twee breaks een comfortabele voorsprong om het af te maken: 6-3.

In de tweede kwalificatieronde wacht Martin Cuevas (ATP-585) uit Uruguay. Het wordt hun eerste ontmoeting. Indien Geens nog twee voorrondes overleeft, dan mag hij naar de hoofdtabel waar hij het gezelschap krijgt van landgenoot Arthur De Greef (ATP-266). Die moet het in zijn eerste ronde op de hoofdtabel opnemen tegen de Zweed Christian Lindell (ATP-213).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws