Home » Geen categorie » Geens naar halve finale in Palm Coast, Salman struikelt in kwart

Geens naar halve finale in Palm Coast, Salman struikelt in kwart

Geens naar halve finale in Palm Coast, Salman struikelt in kwart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens (ATP-400) heeft zich verzekerd van een plaats in de halve finale van het Futures-toernooi in Palm Coast ($10 000, VS). Voor Omar Salman (ATP-648) zit het toernooi er op.

Geens, als zesde reekshoofd, en Salman stonden allebei meteen op de hoofdtabel. De 19-jarige Geens wandelde door zijn eerste en tweede ronde. In de kwartfinale kwam hij tegenover de Koreaanse Young Seok Kim (ATP-528) te staan, hun eerste onderlinge duel. Geens wint de eerste set overtuigend met 6-2, maar moet dan de tweede manche aan de Koreaan laten, 4-6. In de derde en beslissende set is het wederom Geens die, met 6-3 dit keer, aan het langste eind trekt. Na dik anderhalf uur spelen heeft onze landgenoot zijn ticket voor de halve finale op zak. Daarin neemt hij het op tegen de Argentijn Agustin Velotti (ATP-432).

Salman startte het toernooi met een stunt door het vijfde reekshoofd in drie sets opzij te zetten. Ook in de tweede ronde ging Salman tot het uiterste om zijn tegenstander in drie sets naar huis te sturen. In de kwartfinale stond hij oog in oog met het tweede reekshoofd, Facunda Mena (ATP-340). De Argentijn kon in de tweede ronde profiteren van een opgave van zijn tegenstander en verscheen dus iets frisser op het terrein dan Salman. Onze landgenoot houdt nochtans goed stand, in de eerste set gaat het gelijk op. In de tie break is Mena echter net iets beter, 1-7. Ook in de tweede set houden beide heren gelijke tred. Uiteindelijk haalt Mena de partij naar zich toe, maar Salman kan met opgeheven hoofd naar de kleedkamer trekken.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws