Home » ATP » Geens naar laatste voorronde Heilbronn

Geens naar laatste voorronde Heilbronn

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Clément Geens (ATP-487) heeft zich geplaatst voor de derde kwalificatieronde op de Neckarcup in Heilbronn (Duitsland, € 85 000). Hij staat zo op één wedstrijd van de hoofdtabel. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Geens nam het in de tweede ronde van de kwalificaties op tegen de thuisspeler Tobias Simon (ATP-431). De Belg wist goed stand te houden tegen de Duitser en haalde de set binnen dankzij een break in de eindfase van de eerste set.

Simon, het achtste reekshoofd in de kwalificaties, krikte zijn niveau daarna gevoelig omhoog. Hij had genoeg aan één break om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. Terwijl in de tweede set de opslag van Geens minder goed draaide, was hij absoluut ongenaakbaar in de derde en beslissende manche.

Hij liet in die laatste set slechts vier punten liggen op zijn eigen opslag en kon één break scoren. Dat was voldoende voor wedstrijdwinst. Na 1 uur en 33 minuten stonden de 7-5, 3-6 en 6-3 winstcijfers vast. Hij staat zo op één wedstrijd van de hoofdtabel. Zijn tegenstander in de laatste voorronde is de Spanjaard Bernabe Zapata Miralles (ATP-298).

koen

koen

MEER NIEUWS