Home » Geen categorie » Geens overkomt moeilijke start en wint in Sharm El Sheikh

Geens overkomt moeilijke start en wint in Sharm El Sheikh

Clément Geens (ATP-446) heeft de tweede ronde van het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, $ 15 000) bereikt. Hij maakte een set achterstand nog goed.

Geens moest het in de eerste ronde opnemen tegen de Oostenrijker Alexander Erler (ATP-715). Het was de eerste onderlinge ontmoeting tussen beide spelers. Al in het eerste spel kon Geens een break voorsprong nemen en hij breidde deze voorsprong nog wat uit. De Oostenrijker vocht zich echter terug in de wedstrijd en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin was Erler de beste.

De Belg liet zich niet uit zijn lood slaan en won set twee en drie relatief eenvoudig. Na een stevige partij van 2 uur en 24 minuten stonden de 6-7 (5), 6-2 en 6-2 winstcijfers vast. In de tweede ronde wacht misschien wel een duel met het topreekshoofd Aldin Setkic (ATP-205), maar dan moet deze wel eerst voorbij Joy Vigani (NG).