Home » Geen categorie » Geens start uitstekend aan Olympische Spelen

Geens start uitstekend aan Olympische Spelen

Geens start uitstekend aan Olympische Spelen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens heeft zich voor de tweede ronde van het tennistoernooi van de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing (Grade A) geplaatst. Greetje Minnen kon haar eerste ronde in het dubbelspel echter niet winnend afsluiten.

Op de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing wordt de Belgische tenniswereld vertegenwoordigd door Clément Geens (ITF-39) en Greetje Minnen (ITF-41). Beiden zijn tegenwoordig vooral actief op het professionele circuit, maar doorheen het jaar hadden ze op het juniorencircuit nog voldoende punten gesprokkeld om er in Nanjing bij te zijn. Op de eerste competitiedag op zondag mocht Clément Geens zich al meteen opmaken voor zijn eerste enkelpartij. Greetje Minnen kwam daarentegen enkel in actie in het dubbelspel.

In die eerste ronde moest Geens het Chinese hardcourt op tegen de Kroaat Nino Serdarusic (ITF-23). Het werd het eerste duel tussen de jongens, maar het was Geens die het meeste ervaring in de schaal kon werpen. En dat loonde. Met een solide 6-3, 6-2-overwinning maakte de Belg komaf met Serdarusic. In de tweede ronde wacht de Korean Yunseong Chung (ITF-28) Geens op. Ook zij speelden nog nooit tegen elkaar.

Voor Greetje Minnen was er minder goed nieuws. Zij kwam op dag 1 in actie in het dubbelspel. Anders dan bij de gewone Olympische Spelen moeten de duo’s bij de Jeugd Olympische Spelen niet noodzakelijk uit landgenoten bestaan. En dus koos Minnen in het dubbelspel voor de Indische Ojasvinee Singh. Samen namen ze het in de eerste ronde op tegen de Australische vierde reekshoofden Bains en Hon. Dat zij al vaker samen speelden dan het Belgisch-Indisch duo werd ook duidelijk op het terrein. Minnen en Singh moesten steeds het onderspit delven en zagen de wedstrijd met 2-6 en 3-6 verloren gaan.

Maandag worden de rollen omgekeerd in Nanjing. Clément Geens werkt dan zijn eerste ronde in het dubbelspel (aan de zijde van de Hongaar André Biro) af terwijl Greetje Minnen voor het eerst in het enkelspel aantreedt. Geens en Minnen komen later deze week ook nog samen in actie in het gemengd dubbel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws