Home » Geen categorie » Geens strijdt voor derde titel van 2015 in Aarlen

Geens strijdt voor derde titel van 2015 in Aarlen

Geens strijdt voor derde titel van 2015 in Aarlen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens (ATP-485) is doorgestoten naar de finale van het ITF-toernooi van Aarlen ($ 15 000 +H). In de halve finale profiteerde hij van de opgave van de Spanjaard Ruben Ramirez Hidalgo (ATP-251).

De 19-jarige Geens is aan een sterk seizoen bezig. Onlangs bereikte hij de top vijfhonderd, terwijl hij in het begin van het jaar nog op plaats 838 op de ATP-ranking stond. Geens pakte ook al twee titels, in eigen land in Jupille-sur-Meuse en in El Kantaoui in Tunesië.

Ook in Aarlen trekt Geens zijn goede vorm door. In de kwartfinale moest hij het in een Belgisch duel opnemen tegen de 18-jarige Laurens Verboven (ATP-1 658). Geens liet Verboven geen schijn van kans en snelde naar de zege met 6-2 en 6-0. In de halve finale stond de jonge Belg tegenover het vierde reekshoofd, de 37-jarige Spanjaard Ramirez Hidalgo die meer dan tweehonderd plaatsen hoger op de ATP-ranking staat. Ondanks het grote verschil op de ranking en in ervaring, ging Geens in sneltempo naar 6-1 in de eerste set. Hij vloog verder naar 4-0, toen zijn Spaanse tegenstander moest opgeven. In de finale moet Geens het opnemen tegen de Portugees Goncalo Oliveira (ATP-857) die bijna vierhonderd lager op de ATP-ranking staat en op papier dus een haalbare tegenstander is.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws