Home » Geen categorie » Geens stunt in Egypte

Geens stunt in Egypte

Geens stunt in Egypte

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens (ATP-1137) heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finale op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh in Egypte ($ 10 000). Op weg naar de halve finale versloeg hij het derde en het achtste reekshoofd.

De 18-jarige Geens is goed op dreef in Egypte. In de tweede ronde in Sharm El Sheikh rekende hij in tropische temperaturen af met het Poolse derde reekshoofd Piotr Gadomski (ATP-530), die meer dan 600 plaatsen hoger op de ATP-ranking staat. Geens verloor de eerste set 6-4, redde in de tiebreak van de tweede set twee matchballen en won deze tweede set uiteindelijk met 9-7 in de tiebreak. In de beslissende derde set maakte de Waal de match af met 6-3.

In de kwartfinale stuntte Geens voor de tweede keer. Hij versloeg het achtste reekshoofd, de Tsjech Libor Salaba (ATP-778), die meer dan 300 plaatsen hoger gerangschikt staat. Geens verloor de eerste set met 6-3 maar keerde terug in de wedstrijd en won de tweede en de derde set telkens met 6-3. In de halve finale wacht voor onze landgenoot een duel met de Cyprioot Petros Chrysochos (ATP-875). Ook de 18-jarige landgenoot Omar Salman (ATP-989) was actief in Sharm El Sheikh maar hij werd in de tweede ronde in twee sets (6-1,6-3) uitgeschakeld door de Tsjech Salaba.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws