Home » Geen categorie » Geens stunt in Egypte

Geens stunt in Egypte

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Clément Geens (ATP-1137) heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finale op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh in Egypte ($ 10 000). Op weg naar de halve finale versloeg hij het derde en het achtste reekshoofd.

De 18-jarige Geens is goed op dreef in Egypte. In de tweede ronde in Sharm El Sheikh rekende hij in tropische temperaturen af met het Poolse derde reekshoofd Piotr Gadomski (ATP-530), die meer dan 600 plaatsen hoger op de ATP-ranking staat. Geens verloor de eerste set 6-4, redde in de tiebreak van de tweede set twee matchballen en won deze tweede set uiteindelijk met 9-7 in de tiebreak. In de beslissende derde set maakte de Waal de match af met 6-3.

In de kwartfinale stuntte Geens voor de tweede keer. Hij versloeg het achtste reekshoofd, de Tsjech Libor Salaba (ATP-778), die meer dan 300 plaatsen hoger gerangschikt staat. Geens verloor de eerste set met 6-3 maar keerde terug in de wedstrijd en won de tweede en de derde set telkens met 6-3. In de halve finale wacht voor onze landgenoot een duel met de Cyprioot Petros Chrysochos (ATP-875). Ook de 18-jarige landgenoot Omar Salman (ATP-989) was actief in Sharm El Sheikh maar hij werd in de tweede ronde in twee sets (6-1,6-3) uitgeschakeld door de Tsjech Salaba.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS