Michael Geerts (ITF-147) nam een goede start op het ITF-toernooi van Brussel (België, $15 000).

Geerts stond op eigen bodem in de eerste ronde tegenover Youcef Rihane (ITF-59), een achttienjarige Algerijn. Onze landgenoot ging reeds in het eerste spel door de opslag van zijn tegenstander en gaf deze voorsprong niet meer af. Hoewel de games steeds spannender werden, wist hij met 6-3 het laken naar zich toe te trekken.

In de tweede set hielden de twee jongens gelijke tred tot Geerts bij 4-3 meteen een breakpunt verzilverde. Rihane brak echter onmiddellijk terug, maar kon niet verhinderen dat de wedstrijd hem met 4-6 ontglipte. Geerts’ volgende tegenstander is nog niet bekend, dat het een Belg is staat wel vast.

Nog twaalf landgenoten aan de bak

Naast Geerts nemen nog twaalf andere Belgen deel aan het toernooi. Eerste reekshoofd Christopher Heyman (ITF-19) nam makkelijk afstand van Matvey Minin (ITF-607) uit Rusland, 6-4 en 6-1. Simon Beaupain (ITF-719) moest in twee sets de duimen leggen voor het Franse, derde reekshoofd Maxime Hamou (ITF-59). Het werd 6-7(3) en 3-6.

Loic Cloes (ITF-1214) wierp in zijn tweede kwalificatiepartij tegen Nederlander Guy Den Heijer (ITF-884) bij een 1-6 achterstand de handdoek in de ring. Tuur Heuvinck (NR) wist wel door te stoten. Hij versloeg de Oekraïner Oleg Khotkov met 6-2 en 6-3.

Ook Buvaysar Gadamauri (ITF-1141) mag een ronde verder. Voor Liam Dielen (ITF-1974) viel het doek.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.