Home » ATP » Geerts bereikt vlot enkel- en dubbelfinale in Eupen

Geerts bereikt vlot enkel- en dubbelfinale in Eupen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Michael Geerts (ATP-485) kan zondag de enkel- en dubbeltitel pakken op het ITF-toernooi van Eupen (Gravel, outdoor, $ 15 000). De andere Belgen Loic Cloes (ATP-1339) en Benjamin Dhoe (ATP-644) sneuvelden in de kwartfinale.

Op het ITF-toernooi van Eupen waren er nog drie Belgen in de running op zaterdag. Op één dag werden de kwartfinales en de halve finales in het enkelspel en de halve finales in het dubbelspel gespeeld.

In een volledig Belgische kwartfinale stond zesde reekshoofd Geerts tegenover de 22-jarige Dhoe. In één uur en 43 minuten haalde Geerts de zege binnen met 6-4 en 7-5. De 20-jarige Cloes verloor in een spannende driesetter met 6-7, 7-5 en 6-4 van achtste reekshoofd Denis Klok (ATP-552).

Benjamin Dhoe - © We Are Tennis (BNP Paribas Fortis)
Benjamin Dhoe – © We Are Tennis (BNP Paribas Fortis)

Later op de dag was Geerts in de halve finale met 7-5 en 6-1 wel te sterk voor Klok en plaatste zich zo voor de finale. In de finale speelt Geerts tegen de Argentijn Gonzalo Villanueva (ATP-398), het tweede reekshoofd in Eupen.

In het dubbelspel boekte Geerts (ATP D-507) zijn derde zege van de dag. Samen met Nick Hardt (ATP D-1049) uit de Dominicaanse Republiek klopte hij de Nederlandse topreekshoofden Jesper De Jong (ATP D-282) en Bart Stevens (ATP D-527) met 7-5 en 6-4. In de finale wacht opnieuw een duel met de Argentijn Villanueva (ATP D-761), samen met zijn partner Genaro Alberto Olivieri (ATP D-645).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS