Home » Geen categorie » Geerts en Gillé overleven eerste ronde Tel Aviv niet

Geerts en Gillé overleven eerste ronde Tel Aviv niet

Geerts en Gillé overleven eerste ronde Tel Aviv niet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Michaël Geerts (ATP-528) kan zijn goede resultaten op Israëlische grond van vorige week niet herhalen. Op het hardcourt van Tel Aviv ($10 000, Israël) moest hij reeds in de eerste ronde de duimen leggen. Ook Sander Gillé (ATP-823) was geen lang leven beschoren, hij haalde eveneens de tweede ronde niet.

Nog geen week geleden stak Geerts met zijn Israëlische partner nog een dubbeltitel op zak, nu lijkt het hem minder goed te vergaan. In de eerste ronde van het Futurestoernooi in Tel Aviv kwam hij tegenover een kwalificatiespeler uit Oekraïne te staan. Stanislav Poplavskyy (ATP-2173) knokte zich vanuit de kwalificaties een weg naar de hoofdtabel en bleef ook daar stunten. In de eerste set walste hij over Geerts, nochtans het vijfde reekshoofd en heel wat hoger gerangschikt. In set twee leek Geerts het tij te doen keren, met 6-1 was hij dit keer de sterkste. De derde en beslissende set ging helaas weer richting Poplavskyy. Hij plaatst zich zo voor de tweede ronde en stuurt Geerts huiswaarts.

Sander Gillé kreeg in zijn eerste ronde een thuisspeler voorgeschoteld. De 18-jarige Ben Patael (ATP-757) maakte het Gillé vanaf de eerste set knap lastig. De jongeman uit Israël won set één met 6-4. In de tweede set kon Gillé meer aandringen en dwong hij zijn tegenstander tot een tiebreak. Patael won deze uiteindelijk met 12-10. Hij bemachtigt zo een ticket voor de tweede ronde, ten koste van onze landgenoot.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws