Home » Geen categorie » Geerts gaat door in Tel Aviv

Geerts gaat door in Tel Aviv

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Michaël Geerts (ATP-530) doet het goed in Israël. Op het ITF-toernooi van Tel aviv (Israël, $ 10 000) plaatste hij zich moeiteloos voor de tweede ronde. In het dubbelspel staat hij bovendien in de kwartfinale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Geerts staat momenteel op zijn hoogste plaats ooit op de ATP-ranking te blinken en dat geeft de Antwerpenaar duidelijk vleugels. In de kwalificatierondes die hij in Tel Aviv moest spelen om op de hoofdtabel te geraken, gaf hij slechts 3 spelletjes prijs. Thuisspeler Uri Vodavoz (NR) kon Geerts slechts één game afsnoepen. Landgenoot Jordan Hasson (NR) deed het met twee spellen op zijn naam iets beter, maar moest eveneens snel afdruipen.

Op de hoofdtabel kwam Geerts, als derde reekshoofd, uit tegen de Canadees Martin Beran (ATP-941). In twee sets trok Geerts aan het langste eind. Met 6-4 en 6-2 verzekert hij zich van een plaats in de tweede ronde. Daarin krijgt hij nog maar eens een thuisspeler tegenover zich. Guy Michelevitz (ATP-1233) versloeg in de eerste ronde zijn landgenoot Motvey Radionov (ATP-1503) en mag Geerts nu zijn kunnen tonen.

Ook in het dubbelspel gaat het Geerts voor de wind. Met zijn Israëlische partner, Dekel Bar (ATP-790) wist hij een plaats in de kwartfinale te bemachtigen. Daarin nemen ze het op tegen het Brits-Amerikaanse duo Matthew Brooklyn (NR) / Andrew Dottino (NR). Beide spelers zijn volgens hun ATP-profiel al een tijdje ‘inactive’ en bereikten hun hoogste ranking respectievelijk in 2010 en 2007.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER