Home » ATP » Geerts met stunt naar tweede ronde in Pau

Geerts met stunt naar tweede ronde in Pau

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Michaël Geerts (ATP-340) heeft de tweede ronde bereikt op het Challengertoernooi van Pau in Frankrijk (€ 88 520, hardcourt). Hij ging voorbij de Italiaan Roberto Marcora (ATP-199).

Geerts overleefde knap de kwalificaties in Pau en trof in de eerste ronde op de hoofdtabel de Italiaanse speler Marcora. Geerts stond meer dan honderd plaatsen lager op de ranking dan Marcora maar dat kon je niet zien op het veld. De Belg won de eerste set vlot met 6-2 en maakte de partij met 6-4 af.

In de tweede ronde volgt een duel met de Franse wildcard Harold Mayot (ATP-436) die verrassend voorbij het achtste reekshoofd ging. Geerts (ATP D-326) won in het dubbelspel ook aan de zijde van de Fransman Maxim Janvier (ATP D-340) met 7-6 en 6-3 tegen het Frans-Nieuw-Zeelandse team Geoffrey Blancaneaux (ATP D-298) en Artem Sitak (ATP D-113). Hun tegenstanders in de tweede ronde zijn nog niet bekend.

Julien Cagnina (ATP-822) staat rechtstreeks op de hoofdtabel maar heeft in de eerste ronde een moeilijke opdracht tegen tweede reekshoofd en jong talent Holger Rune (ATP-108).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS