Home » Geen categorie » Geerts opnieuw de sterkste in Israël

Geerts opnieuw de sterkste in Israël

Geerts opnieuw de sterkste in Israël

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Michaël Geerts (ATP-750) stond vanmiddag voor de tweede keer op rij in de finale van een Futures-toernooi. Op de Meitar Open in memory of Liad Lavi ($ 10 000) kwam Geerts oog in oog te staan met de Italiaan Stefano Napolitano (ATP-398).

Onze landgenoot leek eerst wat verloren op de toernooitabel, maar wist zich met vijf Amerikanen, een Argentijn, een Australiër, een jongen uit Nieuw-Zeeland en een Italiaan toch staande te houden in een spelersveld dat voor drie vierde uit thuisspelers bestond.

Geerts kende, als zevende reekshoofd, weinig problemen. Tot aan de finale hoefde hij geen tie breaks of derde set te spelen. In de halve finale rekende hij zelfs af met de Amerikaan Peter Kobelt (ATP-556), die zowat tweehonderd plaatsen hoger gerangschikt staat.

In de finale moest hij het opnemen tegen Stefano Napolitano, eerste reekshoofd én zijn partner in het dubbelspel. De twee stonden vorige week reeds een keertje tegenover elkaar. Geerts won toen in twee korte sets, 6-3 6-3. De Italiaan is dus uit op revanche, dat is in de eerste set duidelijk te zien. Geerts wint uiteindelijk met 10-8 in de tie break.

De tweede set verloopt een pak vlotter voor Geerts. Met 6-2 stuurt hij Napolitano spreekwoordelijk naar huis en grijpt zo zijn tweede titel op twee weken tijd. Niet veel later verschijnen Geerts en Napolitano opnieuw op het terrein, dit keer als kameraden in plaats van concurrenten. In het dubbelspel nemen ze het op tegen Jarryd Chaplin (ATP-735) en Ben McLachlan (ATP-482).

Het Australisch/Nieuw-Zeelandse duo bleek echter een maatje te sterk. Na zijn 7-6(10) 6-2 overwinning in het enkelspel, gaan Geerts en Napolitano met 6-7(5) en 3-6 onderuit in het dubbel.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws