Home » ATP » Geerts start sterk in kwalificaties Challenger Pau

Geerts start sterk in kwalificaties Challenger Pau

Geerts start sterk in kwalificaties Challenger Pau

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Michaël Geerts (ATP-327) heeft zijn openingsronde gewonnen in de kwalificaties van het Challengertoernooi in Pau (Hardcourt, € 90 280).

Op het Challengertoernooi in het Franse Pau begon Geerts in de kwalificaties als tiende reekshoofd. In de eerste ronde ontmoette hij de Fransman Calvin Hemery (ATP-356).

In de eerste set hielden Geerts en Hemery elkaar in evenwicht tot 3-3. Toen ging onze landgenoot door de opslag van zijn tegenstander. Hij behield zijn voorsprong en greep de set met 6-4.

Geerts kwam op een break achterstand in de tweede set maar hij keerde terug tot 5-5. Met een tweede cruciale break knokte Geerts zich naar 7-5 in de tweede set. In de tweede kwalificatieronde volgt voor de 27-jarige Belg een duel met het Letse tweede reekshoofd Ernest Gulbis (ATP-241) of Eliakim Coulibaly (ATP-633) uit Ivoorkust.

Geerts en Bemelmans dubbelen

Ruben Bemelmans (ATP-210) staat al rechtstreeks op de hoofdtabel in Pau. Hij speelt in de eerste ronde tegen wildcard Elliot Benchetrit (ATP-388) uit Marokko.

Ruben Bemelmans - © Leo Stolck
Ruben Bemelmans – © Leo Stolck

In het dubbelspel vormen Bemelmans (ATP D-210) en Geerts (ATP D-292) een team. Ze treffen in de eerste ronde het Franse team Arthur Fils (ATP D-715) en Harold Mayot (ATP D-630).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws