Home » Grand Slam » Wimbledon » Gefocuste Goffin knokt zich voor het eerst naar laatste acht op Wimbledon

Gefocuste Goffin knokt zich voor het eerst naar laatste acht op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-23) heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de kwartfinale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). In de vierde ronde rekende hij in vier sets af met de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-37).

Goffin en Verdasco stonden voor de zevende keer tegenover elkaar, elk wonnen ze drie vorige ontmoetingen. De Luikenaar nam de beste start en sloeg meteen een kloofje, maar Verdasco wist de break uit te wissen. De eerste set werd beslist in de tiebreak en daar nam Verdasco met 3-6 de leiding. Goffin moest vijf setpunten redden en was zelf succesvol bij zijn tweede setpunt, hij sleepte de tiebreak met 7-6 (9) in de wacht.

In de tweede set werd Goffin al snel gebroken. Onze landgenoot vroeg een dokter en leek last te hebben van zijn borstkas. Goffin kreeg wat medicijnen, maar slaagde er niet in om de break ongedaan te maken. Verdasco brak nogmaals en pakte de tweede set met 2-6.

Beide spelers waren opnieuw aan elkaar gewaagd in de derde set. Goffin wist op het einde van de set een beslissende break te forceren en maakte het daarna knap af op eigen opslag: 6-3. In de vierde set wist onze landgenoot in het belangrijke zevende spelletje door de opslag van Verdasco te gaan. Bij 5-4 mocht Goffin serveren voor de wedstrijd, hij serveerde autoritair en maakte het meteen af bij het eerste matchpunt: 6-4.

In de kwartfinale wacht een duel met nummer één van de wereld Novak Djokovic (ATP-1) of de Fransman Ugo Humbert (ATP-66).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden