Home » Grand Slam » US Open » Gefrustreerde Minnen kan niet stunten op US Open

Gefrustreerde Minnen kan niet stunten op US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greet Minnen (WTA-107) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen op de US Open. De Belgische kon in de eerste ronde geen vuist maken tegen Marketa Vondrousova (WTA-19). De Tsjechische haalde het vlot met 6-1 en 6-4.

De 21-jarige Vondrousova kende vorig jaar haar doorbraak op de WTA Tour. Ze bereikte de kwartfinales op de prestigieuze toernooien van Indian Wells en Miami. Een paar maanden later sloeg ze op Roland Garros iedereen met verstomming door de finale te bereiken, die ze verloor van Ashleigh Barty. Een polsblessure gooide nadien roet in het eten voor Vondrousova. Ze moest een operatie ondergaan en kwam niet meer in actie.

Dit jaar kon de Tsjechische nog geen potten breken. Na de ‘lockdown’ verloor ze zowel in Praag als in Cincinnati haar eerste wedstrijd. Maar tegen Minnen kwam Vondrousova met een missie aan de start. In geen tijd keek Minnen tegen een 0-3-achterstand in. Van de eerste 16 punten kon Minnen er amper twee winnen. Ze haalde nog wel het vierde spelletje binnen, maar maakte te veel fouten om het de linkshandige Tsjechische lastig te maken. Na amper 25 minuten stond de 6-1 op het scorebord.

Ook de tweede set bracht aanvankelijk geen beterschap. Minnen leverde meteen op love haar servicegame in, maar kwam daarna wel beter in de wedstrijd en won drie games op rij. Bij 4-3 liet Minnen twee kansen op de break liggen. Vondrousova keek niet meer om, brak bij 4-4 door de opslag van de Belgische en serveerde moeiteloos uit.

In de tweede ronde neemt Vondrousova het op tegen de Amerikaanse Francesca Di Lorenzo (WTA-129) of de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-106).

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS