Home » Nieuws » Gemengde meningen bij toptennissers over vaccinatie tegen COVID-19

Gemengde meningen bij toptennissers over vaccinatie tegen COVID-19

Gemengde meningen bij toptennissers over vaccinatie tegen COVID-19

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Bij de toppers in de tenniswereld is er verdeeldheid over de vaccinatie tegen het coronavirus. Enkele spelers uit Oost-Europa willen zich niet laten vaccineren.

In Miami hebben enkele tennissers laten weten dat ze weigerachtig staan om een vaccin tegen het coronavirus te krijgen. De Rus Andrey Rublev (ATP-8) wilt zich liever niet laten vaccineren: “Momenteel geeft een vaccin je nog geen enkel privilege. Als ik kan kiezen, laat ik me niet vaccineren. Er is geen specifieke reden maar het is omwille van mijn gevoel, omdat ik nog nooit een vaccin heb gehad.”

(lees verder onder de tweet)

De Oekraïense speelster Elina Svitolina (WTA-5) uitte ook haar twijfels over de vaccinatie: “Enkele van mijn vrienden vinden dat ik beter nog even wacht om een vaccin te krijgen omdat er sommige gevallen met bijwerkingen waren. Ik weet het nog niet zo goed. Ik kan over enkele weken een vaccin krijgen maar ik moet er nog over nadenken. Waarschijnlijk zal ik nog wachten. Het heeft geen zin om iets te krijgen dat slechts heel kort getest is. Het levert ook geen voordelen op omdat je nog altijd in quarantaine zal moeten gaan.”

(lees verder onder de tweet)

Nummer acht Aryna Sabalenka vertrouwt de vaccinatie naar eigen zeggen niet: “Ik wil mijn vaccin nog niet en wil ook niet dat mijn familie een vaccin krijgt. Als het verplicht wordt, zal ik er eerst nog over nadenken voordat ik me laat vaccineren. Ik vertrouw het niet omdat ze het vaccin heel snel hebben gemaakt en omdat er niet genoeg tijd was om te testen en om te zien wat er kan gebeuren. Ik denk dat er niet genoeg tijd was om een goed vaccin te maken.”

Diego Schwartzman (ATP-9) verklaarde op Twitter dat hij zich wel wil laten vaccineren: “Ik wil graag verduidelijken dat ik me zal laten vaccineren wanneer het mijn beurt is.” Naomi Osaka (WTA-2) en Ashleigh Barty (WTA-1) willen ook graag een vaccin krijgen. Osaka verklaarde dat ze “plant om zich te laten vaccineren, als het haar beurt is.” Barty zei dat “haar familie zal doen wat ze kan om een vaccin te krijgen.”

(lees verder onder de tweets)

Eerder kreeg Simona Halep (WTA-3) onder massale persaandacht al een vaccin.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws