Home » Geen categorie » Genaturaliseerde Belgische Zanevska pakt titel in Saint-Malo

Genaturaliseerde Belgische Zanevska pakt titel in Saint-Malo

Genaturaliseerde Belgische Zanevska pakt titel in Saint-Malo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De genaturaliseerde Belgische Maryna Zanevska (WTA-151) heeft het ITF-toernooi van Saint-Malo gewonnen ($ 50 000, gravel). Zanevska speelde een knap toernooi en was in de finale te sterk voor een Italiaanse speelster.

Zanevska werd geboren in Oekraïne in Odessa maar woont sinds 2008 al in België. Momenteel woont ze in Namen. De 23-jarige speelster heeft sinds vorige week vrijdag de Belgische nationaliteit, toen werd haar naturalisatiedossier aanvaard. Ze werd lang getraind door Julien Hoferlin en momenteel is Philippe Dehaes haar trainer.

In het Franse Saint-Malo veroverde Zanevska haar eerste titel van 2016. In de halve finale klopte ze het topreekshoofd Silvia Soler-Espinosa (WTA-132) en in de finale versloeg ze de Italiaanse Camilla Rosatello (WTA-482). Het is haar twaalfde titel op het ITF-circuit maar wel haar eerste zege in een $50 000-toernooi.

Door de toernooizege klimt Zanevska 41 plaatsen naar nummer 151 op de ranking. Hierdoor is ze nu de vijfde Belgische speelster op de WTA-ranking, na Yanina Wickmayer (WTA-59), Kirsten Flipkens (WTA-60), Alison Van Uytvanck (WTA-113) en Elise Mertens (WTA-124). Zanevska’s hoogste ranking ooit was nummer 107 in 2013 maar ze zakte daarna weg door blessures. Ze bereikte ook al vier keer de hoofdtabel van grandslams: in 2014 op Roland Garros en de US Open en in 2016 op de Australian Open en Roland Garros. Bij deze vier deelnames op grandslams geraakte Zanevska echter niet voorbij de eerste ronde.

Omdat de nieuwe landgenote nog nooit Fed Cup speelde voor Oekraïne, komt ze ook in aanmerking om met België deel te nemen aan de Fed Cup. Eerder zei ze ook ze al in een interview met de RTBF dat ze graag België zou willen vertegenwoordigen in de Fed Cup: Als ik gevraagd word voor de Fed Cup, dan zal ik met plezier meedoen! Ik zal alles geven voor België en de ploeg!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws