Home » Geen categorie » Genève gaststad finales Fed Cup en Davis Cup

Genève gaststad finales Fed Cup en Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De ITF doopt de bekende Fed Cup en Davis Cup formule om naar de World Cup of Tennis. Dit houdt in dat de finales voor de komende drie jaar gespeeld worden in de Zwitserse stad Genève. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De International Tennis Federation (ITF) stelde een wijziging in de bekende competitie tussen landenteams voor. De komende drie jaar zullen de finales van de Fed Cup (voor de vrouwen) en de Davis Cup (voor de mannen) worden gespeeld in Genève. Dit event, de World Cup of Tennis, zal doorgaan op hardcourt in de Palexpo. De eerste editie zou in november 2018 plaatsvinden. Maar daar moet de jaarlijke algemene vergadering in augustus van dit jaar nog eerst zijn finale goedkeuring voor geven.

Genève heeft de bieding gewonnen en laat zo Kopenhagen, Miami, Istanbul, Turijn en Wuhan achter zich. Deze wijziging is volgens de ITF nodig om de topspelers te motiveren om deel te nemen aan deze competitie. Ze willen vooral de aantrekkelijkheid van de Davis Cup en de Fed Cup verhogen op het einde van het jaar, wanneer het seizoen bijna ten einde loopt.

De rest van de competitie blijft zoals het de voorbije jaren altijd is geweest. De duels thuis of op verplaatsing blijven in de voorgaande rondes dus nog steeds bestaan. Al is er sprake om eventueel de halve finale van de Fed Cup eveneens door te laten gaan in de World Cup of Tennis.

koen

koen

MEER NIEUWS