Home » Davis Cup » Geniale Darcis stunt en brengt België naar de kwartfinale

Geniale Darcis stunt en brengt België naar de kwartfinale

Geniale Darcis stunt en brengt België naar de kwartfinale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

België heeft het Davis Cup-duel met Duitsland gewonnen. In de Fraport Arena zorgde Steve Darcis voor een ware stunt door Sascha Zverev in vier sets te verslaan. België wint zo de ontmoeting met 3-1.

In de vierde wedstrijd van het duel tussen Duitsland en België nam de 32-jarige Steve Darcis (ATP-58) het op tegen de 19-jarige Alexander Zverev (ATP-22). In de eerste set kwam onze landgenoot er aanvankelijk niet aan te pas, Darcis was onmiddellijk op achtervolgen aangewezen en de eerste set ging met 2-6 naar Zverev.

In set twee leek de Luikenaar beter zijn ritme te vinden, bij 5-4 moest Zverev serveren om in de set te blijven en Darcis sloeg op het beslissende moment toe: 6-4 en de wedstrijd was terug in evenwicht. In set drie viel de beslissing opnieuw op het einde: met opnieuw 6-4 stond België op één set van de kwartfinale.

Matchpunten

In een spannende vierde set leek de vermoeidheid Darcis af en toe parten te spelen. Toch slaagde hij er telkens in om zijn opslagspelletje te behouden en bij 5-4 moest Zverev serveren om in de wedstrijd te blijven. Deze keer aarzelde de Duitser niet, met een love game ging het naar 5-5. Beide spelers behielden hun opslag en een tiebreak moest de beslissing brengen. Een dubbele fout van Zverev leverde Darcis twee matchpunten op, maar de Duitser werkte ze vakkundig weg. Bij het vierde matchpunt bracht een lange rally de beslissing, Darcis won de tiebreak met 7-6(8) en loodste België naar de kwartfinale.

“Dit is een geweldige ploeg”

Monsieur Coupe Davis reageerde na afloop erg tevreden: “We zijn naar hier gekomen zonder verwachtingen, zij waren favoriet, maar we hebben drie prachtige wedstrijden gespeeld. Dit is een geweldige ploeg, we wisten dat het moeilijk ging worden zonder David, maar het groepsgevoel zit al goed van in het begin van de week, dus we moesten onze kans pakken. Het verschil lag ‘m vandaag in opslag en retour en ik denk dat ik doorgaans de wedstrijd beter en beter ben beginnen retourneren, daar lag de sleutel”.

België neemt het in april op tegen de winnaar van het duel tussen Argentinië en Italië. Als Italië wint, dan vindt het duel in België plaats: “In België tegen Italië? Ze leiden nu met 2-1 dus laat ons hopen, met een geweldig publiek belooft dat fantastisch te worden”.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws