Home » Geen categorie » Gérard blijft op dreef in Zuid-Afrika

Gérard blijft op dreef in Zuid-Afrika

Gérard blijft op dreef in Zuid-Afrika

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de ITF Super Series ‘Airports Company South Africa SA Open’ te Johannesburg ($ 40 000) heeft Joachim Gérard (ITF-5) zich geplaatst voor de kwartfinale en blijft ongeslagen tijdens zijn eerste  tour in Zuid-Afrika.

Na zijn toernooizege van vorige week in Gauteng (ITF 1 Series) won de Belgische rolstoeltennisser Gérard zijn eerste twee wedstrijden op de ACSA SA Open in Johannesburg. Het derde reekshoofd won in de eerste ronde van de Australiër Ben Weekes (ITF-21) met 6/3 en 6/2. In de tweede ronde speelde onze landgenoot tegen de Fransman Michael Jeremiasz (ITF-15). Vorige maand verloor hij nog van de Fransman in de halve finale van de Cajun Classic in Baton Rouge, maar vandaag trok onze landgenoot wel aan het langste eind. De setstanden waren 6/1 en 7/6(2).

In de kwartfinale speelt Gérard tegen de Nederlander Maikel Scheffers (ITF-7). Beide spelers speelden reeds vijftien keer tegen elkaar en de Belg won hiervan zes ontmoetingen. Dit jaar won Gérard nog op het toernooi van Sydney in twee sets.

Aan de zijde van Stephane Houdet (ITF-2) staat Gérard als eerste geplaatst in het dubbelspel. Hun eerste ronde wonnen ze makkelijk tegen de Zuid-Afrikaanse tandem Similo Basi (ITF-273) en Xolelani Nyandeni (ITF-485) met 6/0 en 6/0.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws