Home » Grand Slam » US Open » Gérard dubbelt verder in New York, voor Bailly, Blockx en Costoulas zit het erop

Gérard dubbelt verder in New York, voor Bailly, Blockx en Costoulas zit het erop

Gérard dubbelt verder in New York, voor Bailly, Blockx en Costoulas zit het erop

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair D-6) heeft zich samen met de Nederlander Tom Egberink (ITF Wheelchair D-9) geplaatst voor de halve finale van het rolstoeltennis dubbelspel op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam).

In het enkelspel redde Gérard (ITF Wheelchair-7) het niet tegen eerste reekshoofd Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-1) uit Japan (3-6 en 5-7), maar in het dubbelspel triomfeerde de Belg wel. Samen met Egberink kon hij revanche nemen op Kunieda (ITF Wheelchair D-12), die speelde aan de zijde van Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair D-3): 7-5 en 6-4.

(lees verder onder de Instagramposts)

In de halve finale wacht de Belgisch-Nederlandse tandem de tweede reekshoofden: Martin De La Puente (ITF Wheelchair D-4) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair D-5).

Mooiste rolstoeltennis punt ooit

Onderweg naar hun overwinning toverden Gérard en Kunieda ook één van de mooiste rolstoeltennis punten ooit uit hun mouw.

(lees verder onder de tweet)

Belgische junioren uitgeschakeld in het dubbelspel

Alexander Blockx (ITF Junior-23) werd eerder op donderdag al uitgeschakeld in het enkelspel, maar moet nu ook zijn koffers pakken in het dubbel. Aan de zijde van landgenoot Gilles-Arnaud Bailly (ITF Junior-5) moest hij nipt het onderspit delven tegen Leanid Boika (ITF Junior-31) en Yaroslav Demin (ITF Junior-22) met 6-4, 6-7 (6) en 2-10.

De 17-jarige Blockx kan wel terugblikken op een knap toernooi, met als hoogtepunt zijn kwartfinale in het enkelspel. Bailly kan zich nu op zijn beurt volledig focussen op zijn halve finale in het enkel.

Voor Sofia Costoulas (ITF Junior-2) is de US Open geen onverdeeld succes geworden. Na haar verrassende uitschakeling in het enkelspel, verloor ze nu ook haar tweede dubbelronde. Samen met de Hongaarse Luca Udvardy (ITF Junior-16) ging de Limburgse in twee sets onderuit tegen thuisspeelsters Katherine Hui (ITF Junior-594) en Eleana Yu (NG): 4-6 en 6-7 (4).

Volg de wedstrijden van de US Open hier live.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws