Home » Geen categorie » Gérard en Houdet in finale van de rolstoeltennis dubbel Masters

Gérard en Houdet in finale van de rolstoeltennis dubbel Masters

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Titelverdedigers Joachim Gérard (ITF-4) en zijn Franse dubbelpartner Stephane Houdet (ITF-2) plaatsten zich vannacht voor de finale op de UNIQLO Wheelchair Tennis Doubles Masters in Mission Viejo, USA. Ze wonnen de halve finale met een brilscore van het Frans-Argentijnse team Nicolas Peifer (ITF-3) en Gustavo Fernandez (ITF-6).

Gérard en Houdet spelen morgen voor de tweede keer op rij de finale van het officieuze wk rolstoeltennis in het dubbelspel. In hun laatste poulewedstrijd versloegen zij het Nederlandse team Maikel Scheffers (ITF-7) en Tom Egberink (ITF-9)  met 6-4 en 6-2, waarbij ze zich als poulewinnaar plaatsten voor de halve finale. In de halve finale maakten de Belgisch-Franse tandem hun favorietenrol duidelijk waar. Ze wonnen 6-0 en 6-0 tegen de winnaars van Wimbledon, de Fransman Peifer en de Argentijn Fernandez.

De finale wordt een heruitgave van de finale in 2014 tussen de twee topreekshoofden Gérard/Houdet en de Brit Gordon Reid (ITF- 5) met de Fransman Michael Jeremiasz (ITF-13). Reid en Jeremiasz plaatsten zich voor de finale na winst tegen Scheffers en Egberink. De setstanden waren 7-5 en 6-2.

De dubbelfinale kan vannacht om 2.00 uur Belgische tijd bekeken worden via livestream:

All finals LIVE: bit.ly/1iJNnWM pic.twitter.com/vzNJ62rbBb

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER