Home » G-Tennis » Gérard en Olsson winnen dubbeltitel in Rotterdam

Gérard en Olsson winnen dubbeltitel in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament (ITF 1 Series, $ 32 000) te Rotterdam hebben Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9) en zijn Zweedse partner Stefan Olsson (ITF Wheelchair-6) de dubbeltitel gepakt. Ze wonnen de finale tegen de Britten Alfie Hewett (ITF Wheelchair-1) en Gordon Reid (ITF Wheelchair-5).

Na verlies in de kwartfinale van het enkelspel tegen de nummer een van de wereld Hewett, kon Gérard in Rotterdam Ahoy wel de titel pakken in het dubbelspel. Samen met zijn vaste dubbelmaat Olsson klopten zij zowel het eerste als het tweede reekshoofd. In de halve finale versloegen ze de Fransen Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-7) en Stephane Houdet (ITF Wheelchair-4) met 7-6(3) en 6-2. In de finale speelden ze tegen de Britten Hewett en Reid. Het Belgisch-Zweedse duo startte goed in de eerste set en ze kwamen 4-1 voor, maar de Britten haalden er toch nog een tiebreak uit. De tiebreak werd door Gérard en Olsson gewonnen met 7-5. In de tweede set ging het lange tijd gelijk opgaand, moesten de Belg en de Zweed een setpunt redden, maar ze leidden de set wel tot een tiebreak. In die tiebreak kwamen de Britten op een 4-1 voorsprong, maar herstelden Gérard en Olsson zich en wonnen toch nog met 7-5. Met deze winst boekten zij hun vijfde dubbeltitel als dubbelteam.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden