Home » Nieuws » Gérard en Vandorpe blijven sterk presteren in Tokio

Gérard en Vandorpe blijven sterk presteren in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-16) zijn goed op dreef op de Paralympische Spelen. Ze wonnen in het enkel- en dubbelspel.

Gérard miste zijn start niet tegen de Amerikaan Casey Ratzlaff (ITF Wheelchair-23), hij haalde het vlot met 6-1 en 6-1. In de derde ronde neemt hij het op tegen de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF Wheelchair-14).

Vandorpe verloor de eerste set met 3-6 tegen de Australiër Ben Weekes (ITF Wheelchair-32), maar wist daarna de scheve situatie recht te zetten. Met 6-1 en 6-0 wist hij zich te plaatsen voor de derde ronde. Daarin volgt een topduel tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-4).

In het dubbelspel namen Gérard (ITF Wheelchair D-8) en Vandorpe (ITF Wheelchair D-14) de eerste horde. Het Belgische duo was met 6-3 en 6-1 te sterk voor de Brazilianen Gustavo Carneiro Silva (ITF Wheelchair D-61) en Daniel Rodrigues (ITF Wheelchair D-22). In de kwartfinale nemen ze het op tegen topreekshoofden Alfie Hewett (ITF Wheelchair D-1) en Gordon Reid (ITF Wheelchair D-2).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER