Rolstoeltennissers Joachim Gérard (ITF Wheelchair-7) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-34) debuteerden samen voor het eerst in een Internationaal ITF rolstoeltennis toernooi. Op de Open d’Amiens (Rue, ITF 1 Series, $ 36 000) wonnen ze in de halve finale van de Fransman Stephane Houdet (ITF Wheelchair-2) en de Nederlander Tom Egberink (ITF Wheelchair-23) in twee sets.

De Belgen Gérard en Vandorpe hebben hun debuut in het dubbelspel op het internationale circuit niet gemist. Voor het eerst spelen ze samen op een toernooi van de UNIQLO Wheelchair Tennis Tour en ze staan al direct in de finale. In hun eerste wedstrijd wonnen ze van het Franse duo Frederic Cattaneo (ITF Wheelchair-13) en Nicolas Vanlerberghe (ITF Wheelchair-60) met 6-2 en 6-4 en in de halve finale klopten ze Houdet en Egberink met 6-4 en 7-5. In de finale spelen ze tegen het eerste reekshoofd, de Japanners Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-8) en Takashi Sanada (ITF Wheelchair-9).

De 16-jarige Vandorpe won gisteren ook zijn eerste wedstrijd in de juniorreeks. Hij versloeg de Brit Ruairi Logan (ITF Wheelchair Junior-8) met tweemaal 6-0.

Vandaag om 14.00 uur spelen Vandorpe en Gérard voor het eerst in hun carrière tegen elkaar in de kwartfinale van het enkelspel. U kan het scoreverloop van de wedstrijd volgen via http://www.live-scortenn.com/central.html.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.