Home » Geen categorie » Gérard en Vandorpe spelen halve finale in Amiens

Gérard en Vandorpe spelen halve finale in Amiens

Gérard en Vandorpe spelen halve finale in Amiens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennissers Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Juniors-3), bij de junioren, hebben zich makkelijk geplaatst voor de halve finale van de Open d’Amiens Hauts-de-France (ITF 1 Series).

Gérard speelt in Amiens zijn eerste toernooi na het behalen van de bronzen medaille op de Paralympische Spelen in Rio. De als tweede geplaatste Belg won in de kwartfinale van de Nederlander Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-7) met 6-4 en 64. In de halve finale ontmoet hij de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-5),  die makkelijk won van de Spanjaard Martin de la Puente (ITF Wheelchair-26). In het dubbelspel verloor onze landgenoot aan de zijde van de Fransman Gaetan Menguy (ITF Wheelchair-24) de halve finale tegen Fernandez en De la Puente.

Junioren

De 15-jarige Vandorpe speelde vandaag, voor een plaats bij de laatste vier, tegen de Waalse speler, Justin Peraux (ITF Wheelchair Juniors-20). Vandorpe won vlot  in twee sets met 6-2 en 6-0. In de halve finale speelt de Vlaming, net als vorig jaar, tegen de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair Juniors-6). Toen won de Belg makkelijk in twee sets, maar in de onderlinge ontmoetingen dit jaar staat de stand in evenwicht en wonnen ze elk driemaal. In het dubbelspel spelen Vandorpe en Spaargaren de finale tegen het Nederlands/Belgische duo Sam Schroder (ITF Wheelchair Juniors-8) en Peraux.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws