Home » Geen categorie » Gérard en Vandorpe verliezen dubbelfinale, Vandorpe wint enkel en dubbel bij junioren in Rue

Gérard en Vandorpe verliezen dubbelfinale, Vandorpe wint enkel en dubbel bij junioren in Rue

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Belgische rolstoeltennissers Joachim Gérard (ITF Wheelchair-7) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-34) pakten naast de dubbeltitel op de Open d’Amiens – Hauts de France (ITF 1 Series, $ 36 000). Ze verloren de finale in drie sets tegen een Japans duo. Vandorpe won wel de enkel- en dubbeltitel bij de junioren.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Gérard en Vandorpe hebben hun debuut in het dubbelspel op het internationale rolstoeltennis circuit in het Franse Rue niet kunnen afronden met winst. In een bloedstollende finale moesten ze zich in de beslissende derde set gewonnen geven tegen de Japanners Shingo Kunieda (ITF Wheelchair-8) en Takashi Sanada (ITF Wheelchair-9). De Japanners wonnen de eerste set met 6-4, maar in een spannende tweede set waren het de Belgen die aan het langste eind trokken met 7-5. In de beslissende super tiebreak waren het terug de Japanners die domineerden de Belgen verloren met 10-1.

Vandorpe wint enkel en dubbel bij de junioren

De 16-jarige Vandorpe heeft er een druk toernooi opzitten, want hij nam deel in 4 reeksen. Bij de heren verloor hij in de kwartfinale tegen zijn idool Gérard in twee sets, 6-3 en 6-2. Zoals hierboven vermeld verloor hij samen met Gérard de dubbelfinale, maar bij de junioren was hij duidelijk de allerbeste. In het enkelspel verloor Vandorpe geen enkele game tegen de Nederlander Niels Vink (ITF Wheelchair Boys-12) en de Brit Ruairi Logan (ITF Wheelchair Boys-8), waardoor hij makkelijk de juniortitel binnenhaalde. In het dubbelspel speelde hij samen met de Zwitserse Nalani Buob (ITF Wheelchair Girls-2) en in de finale wonnen ze zonder problemen tegen het Nederlandse duo Vink en Fleur Gobes (ITF Wheelchair Girls-3) met 6-0 en 6-3.

Gérard verliest in halve finale

Na winst in de kwartfinale tegen landgenoot Vandorpe, moest Gérard aan de slag tegen de Japanner Kunieda, de ex-nummer 1 van de wereld. De Belg kwam in de eerste set snel op een 5-0 achterstand, maar kon terugkomen tot 5-4. De daaropvolgende game ging naar de Japanner en pakte de set met 6-4. In de tweede set bleef onze landgenoot aanklampen, maar hij moest uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen en verloor met 6-4. Kunieda pakte uiteindelijk de titel bij de heren na winst tegen de Fransman Stephane Houdet (ITF Wheelchair-2). De setstanden waren 6-1 en 6-1.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER