Home » Geen categorie » Gérard gehuldigd op de Ethias Trophy voor zijn bronzen medaille in Rio

Gérard gehuldigd op de Ethias Trophy voor zijn bronzen medaille in Rio

Gérard gehuldigd op de Ethias Trophy voor zijn bronzen medaille in Rio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) werd op het center court van de Ethias Trophy gehuldigd voor zijn Paralympische bronzen medaille in Rio en kreeg een staande ovatie.

Voor de wedstrijd van Ruben Bemelmans werd Gérard door Dominque Monami in de bloemetjes gezet voor zijn prachtige prestatie van drie weken geleden op de Paralympische Spelen in Rio. Gérard won toen in de kleine finale van de op dat moment nummer een van de wereld, Stephane Houdet uit Frankrijk. Hierdoor pakte hij de bronzen medaille. Samen met Jef Vandorpe en Dominique Monami betrad Gérard het center court en ze kregen een staande ovatie en overweldigend applaus van het aanwezige publiek.

Gérard en Vandorpe @ Ethias Trophy

Crowdfunding Jef Vandorpe

Tijdens de voorafgaande persconferentie van onze twee Belgische toprolstoeltennissers werd er ook aandacht geschonken aan de Crowdfunding voor de talentvolle speler Jef Vandorpe. In het spoor van zijn idool Gérard probeert hij een weg te banen naar de top van het rolstoeltennis en hij is alvast op de goede weg. Vandorpe staat momenteel op de tweede plaats van de wereldranglijst en klopte vorig week nog de nummer een van de wereld tijdens een toernooi in Amiens, Frankrijk. Door middel van crowdfunding proberen ze momenteel geld in te zamelen voor de aankoop van een nieuwe sportrolstoel. In samenwerking met de Provincie Antwerpen is er een project voor Vandorpe opgestart, waarbij ze het bedrag verdubbelen voor de “Week van de G-Sportfan” die plaatsvindt tussen 24 en 30 oktober 2016.

Meer informatie over de week van de G-sportfan vind je via www.gsportfonds.be/week-g-sportfan en indien u een steentje wil bijdragen ten voordele van Jef Vandorpe kan je terecht op http://risingtrack.com/nl/track/jef-vandorpe.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws