Home » Geen categorie » Gérard grijpt naast titel in Rotterdam

Gérard grijpt naast titel in Rotterdam

Gérard grijpt naast titel in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-5) heeft naast de titel gegrepen op het ABN AMRO World Wheelchair Tournament in Rotterdam Ahoy (ITF 1 Series – $28 000). De rolstoeltennisser verloor in de eindstrijd van de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-4) in drie sets.

In januari had Gérard het vorige duel met Fernandez nog op zijn naam geschreven. Op de ITF Super Series in het Australische Sydney won de Belg in drie sets.

Dit keer stond Fernandez met veel vertrouwen op het terrein en won alle belangrijke punten in een aangename openingsset, dewelke hij won met 6/0 in 27 minuten.

Onze landgenoot kreeg een appreciërend applaus van het publiek toen hij door de opslag van Fernandez ging in de openingsgame van de tweede set. De daaropvolgende game won Gérard op blanco en een tweede break bracht hem op een 3/0 voorsprong. Fernandez kwam nog terug tot 3/2, maar de 26-jarige Belg pakte toch de tweede set met 6/3.

In de derde set was de Argentijn veel regelmatiger en maakte Gérard meer fouten op de belangrijke momenten. Jo redde nog twee matchpunten, maar de derde ging met een backhand tegen de bovenkant van het net, waardoor de 20-jarige Fernandez zijn twaalfde overwinning uit zestien wedstrijden behaalde tussen de twee spelers.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws