Home » Grand Slam » Australian Open » Gérard in finale Australian Open

Gérard in finale Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair – 4) heeft zich geplaatst voor de finale van de Australian Open. Hij versloeg het tweede reekshoofd, Stephane Houdet (ITF Wheelchair – 2) in drie sets.

Op het rolstoeltennisevent van de Australian Open heeft Gérard zich geplaatst voor zijn eerste finale van het jaar. In de halve finale won hij van de Fransman Houdet en nam daarmee revanche op zijn verloren halve finale van vorig jaar. De eerste set ging met 6-3 naar de Fransman, maar in de tweede en derde set trok onze landgenoot aan het langste eind. De setstanden waren 3-6, 6-1 en 6-3. Eerder won hij zijn kwartfinale tegen de Nederlander Maikel Scheffers (ITF Wheelchair – 7) met 6-3 en 6-2.

In de finale speelt onze landgenoot tegen de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair – 5). Reid klopte in de halve finale de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair – 6), maar had het niet makkelijk. De setstanden waren 6-3, 6-7 en 7-6. Vorige week verloor Gérard nog van Reid in het toernooi van Melbourne, dus hij is uit op een revanche!

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER