Home » Geen categorie » Gérard in finale superserie BNP Paribas Open de France

Gérard in finale superserie BNP Paribas Open de France

Gérard in finale superserie BNP Paribas Open de France

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard speelt vandaag de finale van de BNP Paribas Open de France (ITF SS, $ 40 000) tegen de nummer één van de wereld, Shingo Kunieda uit Japan.

Na het verlies in de eerste ronde op Roland Garros laste Gérard een trainingsperiode in van bijna drie weken en staat hij vandaag in zijn vierde finale van het jaar.

In de aanloop naar deze eindfase doorliep de als vierde reekshoofd geplaatste Belg reeds een prachtig parcours. Zonder setverlies haalde hij makkelijk de halve finales met overwinningen tegen de Israëlier Adam Berdichevsky (ITF-45) 6-0 en 6-0, de Brit Marc Mccarroll (ITF-15) 6-1 en 6-4 en het zesde reekshoofd Maikel Scheffers (NED, ITF-7) 6-2 en 6-1.

In de halve finale had onze landgenoot een vette kluif aan de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-6). Na verlies in de eerste set met 6-3, vocht Gérard sterk terug en won de volgende sets nog met 7-5 en 6-3.

In de finale wacht de Japanner Shingo Kunieda (ITF-1) en is de rolstoletennisser uit Rixensart nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning tegen ‘s werelds nummer 1. Ze stonden reeds acht maal tegenover elkaar en alle ontmoetingen werden in twee sets verloren.

In het dubbelspel behaalde Gérard aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson (ITF-10) de halve finale. Het Franse duo Michael Jeremiasz (ITF-13) en Nicolas Peifer (ITF-4) was veel te sterk voor de Belgisch-Zweedse tandem en wonnen met 6-1 en 6-2.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws