Home » Grand Slam » Australian Open » Gérard klopt eerste reekshoofd op Australian Open

Gérard klopt eerste reekshoofd op Australian Open

Gérard klopt eerste reekshoofd op Australian Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) won zijn eerste wedstrijd in het Australian Open Wheelchair Tennis Event (ITF Grand Slam, $ 115 000) tegen de Britse titelverdediger, ‘s werelds nummer een, Gordon Reid. Na winst in drie sets plaatste hij zich voor de halve finale.

Na een bloedstollende wedstrijd van iets meer dan twee uren, zorgde de 28-jarige Gérard voor de grote verrassing in Melbourne Park. Reid begon sterk aan de partij en brak tweemaal door de service van Gérard, wat leidde tot een 3-0 en 4-2 achterstand voor onze landgenoot.  De Belg bracht de stand terug in evenwicht, waarna hij zijn service terug moest inleveren. Met een blanco break herleidde Gérard de stand naar 5-5 en won de twee volgende games om zo de eerste set binnen te halen. De tweede set had eenzelfde verloop als de eerste, maar dan in het voordeel van Gérard, maar ook hij kon zijn 3-0 voorsprong niet verderzetten. De Brit bracht ook hier de stand in evenwicht. Bij een stand van 5-5 brak Reid door de service van Gérard en won de tweede set. De beslissende set ging gelijk op tot 3-3 en toen verloor onze landgenoot zijn service. Reid liep verder uit tot 5-3 en bij een stand van 5-4 had de Brit een eerste wedstrijdpunt. Gérard redde alsnog de meubelen en kon de wedstrijd doen kantelen tot een 6-5 voorsprong. Bij zijn eerste wedstrijdpunt was het meteen raak en onze landgenoot zorgde voor de grote verrassing, een plaats in de halve finale.

Halve finales

In de halve finale neemt Gérard het op tegen de Fransman Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-5). Peifer won zijn eerste wedstrijd tegen de Nederlander Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-8) met 6-2 en 6-3. In de halve finale van het dubbelspel speelt onze landgenoot aan de zijde van Reid tegen het Nederlands/Australische duo Scheffers en Ben Weekes (ITF Wheelchair-22).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws