Home » Geen categorie » Gérard klopt nummer één van de wereld in Londen

Gérard klopt nummer één van de wereld in Londen

Gérard klopt nummer één van de wereld in Londen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-4) maakte een einde aan zegereeks van ‘s werelds beste rolstoeltennisser. Hij won op de NEC Wheelchair Tennis Masters in drie sets van de Japanner Shingo Kunieda (ITF-1) en plaatst zich zo goed als zeker voor de halve finales.

Gérard speelde voor de elfde maal tegen de nummer één van de wereld en nog nooit kon hij een ontmoeting winnen. Vandaag moest onze landgenoot in zijn tweede poulewedstrijd aan de slag tegen Kunieda, die reeds 77 wedstrijden op rij ongeslagen was. In de eerste set brachten vier lange games de stand in evenwicht en werd het 2-2, maar dan brak de veer bij de Belg en verloor hij 6-2. Gérard gaf zich nog niet gewonnen. Hij nam in de tweede set het initiatief en won deze met 6-2. In de derde set bleef hij op zijn elan doorgaan en liep uit tot een 5-2 voorsprong. De Japanner vocht terug en kwam terug tot 5-5. Gérard was hier door niet ontmoedigd en pakte de volgende twee games en won met 7-5.

Een spraakmakende overwinning waardoor onze landgenoot zo goed als zeker is van een plaats bij de laatste vier. Morgen speelt hij zijn laatste poulewedstrijd tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-6).

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws