Home » Geen categorie » Gérard knokt zich naar de finale in Amiens, Vandorpe volgt voorbeeld bij de junioren

Op het ITF Series 1 rolstoeltennistoernooi van Amiens hebben Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) en Jef Vandorpe (ITF Wheelchair Junior-3) zich geplaatst voor de enkelfinale. Vandorpe zorgde al voor een eerste titel in het dubbelspel bij de junioren.

De Belgische rolstoeltennissers Gérard en Vandorpe blijven zich handhaven aan de top van het internationale rolstoeltennis. Beide spelers stonden als tweede reekshoofd op de tabel en plaatsten zich voor de finale in de L’Open international d’Amiens – Hauts-de-France.

De Waals-Brabander Gérard won in de halve finale tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-5), maar hij had wel drie sets nodig. In de eerste set vond onze landgenoot nog niet het goede ritme en verloor met 6-4. Daarna nam de Belg het heft in handen en won de tweede set met 6-3. Door deze setwinst kreeg Gérard veel vertrouwen en in de derde set had hij geen problemen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hij won met 6-1 en plaatste zich voor de finale. In de finale speelt hij tegen het eerste reekshoofd, Stephane Houdet (ITF Wheelchair-2). De Fransman klopte zijn landgenoot Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-4) in drie sets. De setstanden waren 7/6, 1/6 en 6/2. De finale wordt een herhaling van de wedstrijd voor de bronzen medaille in Rio, die gewonnen werd door onze landgenoot.

Vandorpe in enkelfinale en wint dubbeltitel

De 15-jarige Nielenaar, Vandorpe moest het in de halve finale van de juniorenreeks opnemen tegen zijn dubbelpartner Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair Juniors-6) en won in twee sets. De eerste set ging nog gelijk opgaand, maar Vandorpe won met 6-4 en in de tweede set won de jonge Belg met 6-2. “Niet super gespeeld, maar op de juiste momenten goed genoeg” vertelde Vandorpe. In de finale speelt hij voor het tweede jaar op rij tegen de nummer een van de wereld, de Spanjaard Martin de la Puente. Beiden speelden reeds zes keer tegen elkaar en telkens was de overwinning voor de Spanjaard.

Samen met zijn dubbelpartner Spaargaren heeft Vandorpe de dubbelfinale gewonnen. Ze speelden tegen de Belg Justin Peraux (ITF Wheelchair Juniors-20) en de Nederlander Sam Schroder (ITF Wheelchair Juniors-8) en het werd een makkelijke overwinning. De setstanden waren 6-0 en 6-1.