Home » Geen categorie » Gérard kon geen revanche nemen tegen nummer één van de wereld in Melbourne

Gérard kon geen revanche nemen tegen nummer één van de wereld in Melbourne

Gérard kon geen revanche nemen tegen nummer één van de wereld in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Melbourne Wheelchair Tennis Open (ITF 2 Series, $18 000) eindigt het toernooi voor Joachim Gérard (ITF-7) in de kwartfinale. Hij was kansloos tegen ‘s werelds nummer één, Shingo Kunieda uit Japan.

Na zijn verloren finale van vorige zondag in Sydney, moest onze landgenoot het in de kwartfinale, van het laatste voorbereidingstornooi voor de Australian Open, wederom opnemen tegen eerste reekshoofd Kunieda.

In de eerste ronde won Gérard makkelijk met 6/0 6/0 van de kwalificatiespeler Ariffahmi Zaquan Ariffin (ITF-83) uit Maleisië. In de kwartfinale was hij voor de tweede maal in één week tijd niet opgewassen tegen een te sterke Kunieda. “Weeral verloren van de nummer één van de wereld met 6/2 6/1, teleurgesteld met de score want we speelden veel beter dan vorige zondag. Het was een zeer goede wedstrijd, maar hij is nog steeds veel sterker dan mij op het moment”, vertelde de Belg.

In het dubbelspel plaatste Gérard zich samen met de Nederlander Maikel Scheffers (ITF-5) voor de halve finale. Ze wonnen hun eerste ronde tegen het Australische/Zuid-Afrikaanse duo Adam Kellerman (ITF-15) en Evans Maripa (ITF-13). De setstanden waren 6/2 6/1. De volgende tegenstrevers zijn de Britten Gordon Reid (ITF-3) en Alfie Hewett (ITF-19). De 17-jarige Alfie Hewett is de nummer één van de wereld bij de junioren.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws