Home » Geen categorie » Gérard kroont zich tot wereldkampioen en zet België op de kaart in het rolstoeltennis

Gérard kroont zich tot wereldkampioen en zet België op de kaart in het rolstoeltennis

Gérard kroont zich tot wereldkampioen en zet België op de kaart in het rolstoeltennis

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

België heeft er een wereldkampioen bij: Joachim Gérard. Onze landgenoot won vandaag de NEC Wheelchair Tennis Masters (ITF Masters Series, $ 60 000) tegen ‘s werelds nummer één, de Japanner Shingo Kunieda. Na een slopende partij won hij de felbegeerde titel in drie sets.

Eerder deze week zorgde Gérard reeds voor een verrassing door Kunieda te verslagen in de pouleronde. De Belg maakte een einde aan de zegereeks van de Japanner. Kunieda won, sinds januari 2014, 77 wedstrijden op rij, maar Gérard maakt hier een einde aan. Vandaag stond hij terug oog in oog met de nummer één van de wereldranglijst en dit in de finale van het wereldkampioenschap rolstoeltennis in Londen.

De eerste set ging gelijk opgaand, maar uiteindelijk trok onze rolstoeltennisser uit Limelette aan het langste eind en pakte de set met 7-5. In de tweede set was het de beurt aan de Japanner om te laten zien dat hij niet voor niets de nummer één is en hij won de set met een overtuigde 6-2. In de derde set liep de Aziaat uit tot een 3-0 voorsprong, maar Gérard had niet de bedoeling om zich gewonnen te geven. Hij ging er op en er over om tenslotte de wereldtitel te pakken na 6-3 winst.

“Het was een fantastische week en ik ben supergelukkig, ik besef het eerlijk gezegd nog altijd niet goed”, reageerde Gérard na afloop emotioneel. “Het geheim van dit geweldige seizoen? Ik probeer van elke wedstrijd te genieten en mij zo veel mogelijk te amuseren.”

Hiermee sluit Gérard zijn seizoen af met een mooie overwinning en kan hij terugblikken op een mooi seizoen. Hij won in 2015 één toernooi in Zuid-Afrika en speelde zeven finales en stond bijna het ganse jaar binnen de top vijf.

Bekijk hieronder het matchpunt van de finale.
 

WHAT A WIN! Gerard wins the men's final after winning 6 games in a row in the final set!

Posted by C4Paralympics on zondag 6 december 2015

 
Heel wat Belgische collega-tennissers feliciteerden Gérard al met zijn wereldtitel. O.a. David Goffin (ATP-16) en Alison Van Uytvanck (WTA-44) grepen naar hun Twitter.
 

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws