Home » Geen categorie » Gérard kruipt door het oog van de naald op de British Open

Gérard kruipt door het oog van de naald op de British Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-7) heeft zich met veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van de British Open (ITF Super Series, $ 42 000) in Nottingham. Hij moest een 7-5 en 5-2 achterstand wegwerken tegen de Nederlander Tom Egberink (ITF Wheelchair-23) en won uiteindelijk in drie sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Gérard speelde de eerste twee sets erg wisselvallig, terwijl de 25-jarige Nederlander volop zijn kans ging. Egberink bouwde een 5-7 en 2-5 voorsprong uit, toen onze landgenoot serveerde om in de wedstrijd te blijven. Met een sterke game bracht hij de stand op 3-5 en ging Gérard alles of niets spelen. In het daaropvolgende game, bij een 15-30 achterstand, raakte hij de bal niet lekker, maar door de wind viel die bal vol op de achterlijn en voorkwam hij twee matchballen. Vanaf dat moment ging Egberink meer risico nemen en raakt hij de kluts kwijt. De Belg won de tweede set alsnog met 7-5 en in de derde set had hij geen problemen meer met de noorderbuur en won met 6-2. In de tweede ronde speelt Gérard tegen de Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-3).

 

 

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER