Home » Geen categorie » Gérard met 3 op 3 naar halve finales masters

Gérard met 3 op 3 naar halve finales masters

Gérard met 3 op 3 naar halve finales masters

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard heeft zich in de VS op de masters voor rolstoelatleten met een indrukwekkende 3 op 3 geplaatst voor de halve finales van het enkelspel. Vanaf donderdagnacht (Belgische tijd) komt Gérard ook in actie in het dubbelspel, en dat aan de zijde van Japanner Shingo Kunieda.

De masters begonnen voor Joachim Gérard (ITF-6) al meteen goed met een knappe overwinning tegen tweede reekshoofd Stéphane Houdet (ITF-2): 6-3, 2-6 & 6-3. Door ook zijn tweede partij winnend af te sluiten verzekerde Gérard zich al meteen van de halve finales. Michael Jeremiasz (ITF-7) vormde enkel in de eerste set een bedreiging: 2-6, 6-2 & 6-3. De wedstrijd van donderdag tegen Maikel Scheffers (ITF-3) was dan ook niet meer dan een formaliteit, maar dat betekende niet dat de Belg zich niet 100 % zou geven. Met knap en gevarieerd tennis speelde hij Scheffers van het kastje naar de muur: 6-1 & 6-3.

In de halve finales zal Joachim Gérard het moeten opnemen tegen de jonge Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-5). Bij winst wacht in de finale mogelijk zijn dubbelpartner, Shingo Kunieda (ITF-1). Het dubbelgedeelte van het masterstoernooi begint voor Gérard tijdens de nacht van donderdag op vrijdag (Belgische tijd).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws