Home » Geen categorie » Gérard naar halve finale in Rotterdam

Gérard naar halve finale in Rotterdam

Gérard naar halve finale in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) heeft zich geplaatst voor de halve finales op het 8ste ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament (ITF 1 Series, $ 30 000) in Rotterdam Ahoy. Hij versloeg de Nederlander Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-7) in twee sets.

Rolstoeltennisser Gérard stond als derde reekshoofd op de tabel, waardoor hij pas in de tweede ronde aan de slag moest. In die tweede ronde moest hij het opnemen tegen Scheffers, die in de eerste ronde de Fransman Michael Jeremiasz (ITF Wheelchair-13) versloeg met 3-6 6-3 6-4.

In de eerste set had onze landgenoot geen problemen met de Nederlander en won makkelijk met 6-0. In de tweede set brak Gérard door de service van Scheffers, maar de Nederlander brak direct terug. Vervolgens ging de wedstrijd gelijk op tot 3-3 en toen brak de Belg weer door de service van Scheffers en liep verder uit tot een 5-3 voorsprong. Wedstrijd voorbij zou je denken, maar door een aantal nonchalante ballen van Gérard, kwam de Nederlander terug in de wedstrijd en die leidde zelfs met 6-5. De 27-jarige Belg uit Limelette bracht het tot een tiebreak en hierin liep hij uit tot 4-1 en 5-3 om uiteindelijk de tiebreak met 7-5 naar zich toe trekken. In de halve finale speelt Gérard tegen de Zweed Stefan Olsson (ITF Wheelchair-10), die het tweede reekshoofd Nicolas Peifer (FRA, ITF Wheelchair-2) klopte met 6-3 4-6 6-4.

In het dubbelspel speelt Gérard aan de zijde van de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-6). In de kwartfinale wonnen ze van het Japans-Zuid-Afrikaanse duo Takashi Sanada (ITF Wheelchair-8) en Evans Maripa (ITF Weelchair-16) met 6-4 en 6-4. In de halve finale spelen ze tegen het tweede reekshoofd Olsson/Gordon Reid (GBR, ITF Wheelchair-5).

Het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament wordt gespeeld in de SportPlaza van Rotterdam Ahoy en maakt deel uit van het ABN AMRO World Tennis Tournament (ATP 500). Vele bezoekers van het reguliere tennis toernooi komen zo in aanraking met rolstoeltennis, wat vorig jaar resulteerde in een door meer dan 1.500 bezoekers volgepakte finale op court 1. De rolstoeltennis wedstrijden zijn live te volgen via livestream: http://www.abnamrowtt.nl/wheelchair-livestream

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws