Home » Geen categorie » Gérard naar kwartfinale in Open de France en krijgt wildcard voor Wimbledon

Gérard naar kwartfinale in Open de France en krijgt wildcard voor Wimbledon

Gérard naar kwartfinale in Open de France en krijgt wildcard voor Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-8) plaatste zich probleemloos voor de kwartfinale op de BNP Paribas Open de France (ITF Super Series, $ 48 000), door winst tegen de Fransman Geoffrey Jasiak (ITF Wheelchair-65). Gisteren kreeg onze landgenoot ook een wildcard voor Wimbledon.

Rolstoeltennisser Gérard speelt deze week op de BNP Paribas Open de France in het Franse Anthony, nabij Parijs. Na twee toernooititels op rij, staat hij deze week als derde reekshoofd op de tabel van de vierde ITF Super Serie van het jaar. In zijn eerste wedstrijd won hij met een brilscore van de Fransman Jasiak, waardoor hij zich plaatste voor de kwartfinale. De Belg speelt tegen de Braziliaan Daniel Rodrigues (ITF Wheelchair-19) voor een plaats bij de laatste vier. In het dubbelspel staan Gérard en de Nederlander Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-11) als eerste geplaatst en spelen ze in de eerste ronde tegen het Franse duo Nicolas Charrier (ITF Wheelchair-126) en Didier Guiard (ITF Wheelchair-103).

Wildcard Wimbledon

Door zijn goede prestaties van de laatste weken steeg Gérard terug naar de achtste plek op de wereldranglijst en wordt hij beloond met een wildcard voor het Grand Slam toernooi van Wimbledon. Voor onze landgenoot is het zijn eerste Grand Slam sinds de US Open van vorig jaar en maakt hij zijn comeback op het heilige gras in Londen.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws