Home » Geen categorie » Gérard naar kwartfinale, Verhoeven en Cox verliezen op Belgian Open

Email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-5) heeft zich makkelijk geplaatst voor de kwartfinale op de Belgian Open in Jambes. Hij won in twee sets van de Griek Stefanos Diamantis (ITF Wheelchair-26). De Belgische vrouwen Sofie Cox (ITF Wheelchair-92) en Els Verhoeven (ITF Wheelchair-43) verloren hun wedstrijd in de tweede ronde.

Op de tweede dag van het rolstoeltennis toernooi, Belgian Open (ITF 1 Series, $ 30 000) op te terreinen van TC Geronsart, had Gérard weinig problemen tegen Diamantis. Hij versloeg zijn Griekse tegenstander in twee sets met 6-3 en 6-4. In de kwartfinale speelt onze landgenoot tegen de Zuid-Afrikaan Evans Maripa (ITF Wheekchair-12). De twee speelden reeds zes keer tegen elkaar en de Belg won alle partijen.

De Belgische rolstoeltennissters Verhoeven en Cox hebben zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale. Verhoeven had een moeilijke opdracht tegen de nummer een van de wereld, Yui Kamiji. De Japanse had geen medelijden en versloeg Verhoeven met tweemaal 6-0. Na een bye in de eerste ronde moest de 23-jarige Cox het in haar eerste wedstrijd het onderspit delven tegen het derde reekshoofd Aniek Van Koot (ITF Wheelchair-4) en kon enkel in de tweede set de eer redden. De setstanden waren 6-0 en 6-1.

In het dubbelspel bij de dames plaatste Verhoeven zich aan de zijde van de Nederlandse Mieke van Chastelet (ITF Wheelchair-32) voor de halve finale. Ze wonnen tegen het Frans/Nederlandse duo Pauline Helouin (ITF Wheelchair-NG) en Marlise Peters (ITF Wheelchair-69) met 6-2 en 6-4. In de halve finale wacht de Duitse tandem Sabine Ellerbrock (ITF Wheelchair-5) en Katharina Kruger (ITF Wheelchair-9).