Home » Grand Slam » Gérard neemt eerste horde in jacht op Australian Open-titel

Gérard neemt eerste horde in jacht op Australian Open-titel

Gérard neemt eerste horde in jacht op Australian Open-titel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open.

Gérard was meteen bij de les tegen de 50-jarige Fransman Stéphane Houdet (ITF Wheelchair-6). Hij won vlot zijn openingsgame en snoepte daarna in stijl als eerste een opslagspel af.

In het vierde game kreeg de Belg opnieuw twee breakpunten, maar dit keer reageerde hij iets te hevig en na twee afzwaaiers kwam Houdet op het bord: 3-1.

Plots begon de foutenlast zich op te stapelen bij Gérard. Houdet profiteerde en ging bij 4-2 op love door de opslag van de Belg.

Na een momentje herbronnen, herpakte Gérard zich, wat resulteerde in de derde break van de wedstrijd. Uitserveren was geen sinecure. Een stugge Houdet werkte drie setpunten weg én kwam zelfs nog op breakpunt. Hij moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven: 6-3 voor onze landgenoot.

Spannende tiebreak

Set twee kon niet slechter beginnen voor Gérard. De Belg keek al snel tegen een 0-3-achterstand aan. Even later hingen de bordjes echter terug gelijk en een tiebreak moest beslissen over winst of een derde set.

Die was razend spannend. Houdet wiste een eerste wedstrijdpunt uit, maar kon even later zijn eigen setpunt niet verzilveren. Uiteindelijk won Gérard met 10-8. De wedstrijd duurde 1 uur en 35 minuten.

In de tweede ronde – meteen ook de halve finale – wacht Gérard de winnaar uit het duel tussen Gordon Reid (ITF Wheelchair-5) en tweede reekshoofd Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-2).

Dubbelspel

Ook in het dubbelspel komt Gérard (ITF Wheelchair D-7) in actie Down Under. Samen met de Australiër Ben Weekes (ITF Wheelchair D-21) wacht hem in de eerste ronde het Franse duo Houdet (ITF Wheelchair D-3) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair D-4).

Gérard pakte al twee keer de dubbeltitel in Melbourne: in 2017 en 2019.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws