Home » Geen categorie » Gérard neemt revanche en speelt halve finale in Zuid-Afrika

Gérard neemt revanche en speelt halve finale in Zuid-Afrika

Gérard neemt revanche en speelt halve finale in Zuid-Afrika

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF-5) heeft op het ITF 1 Series toernooi, Gauteng Open in Zuid-Afrika ($28.000) revanche genomen op de Zweed Stefan Olsson (ITF-10) en won in twee sets.

Vorige maand verloor onze landgenoot nog van Olsson op de Pensacola Open in Florida, maar vandaag ging hij makkelijk voorbij de Zweed. Na een korte regenpauze werden de kwartfinales met een uur verlaat, maar daar had Gérard geen last van. Hij walste vlot over de voormalige nummer 2 van de wereld en won met 6/3 en 6/3.

In de halve finale speelt hij tegen zijn dubbelpartner Stephane Houdet (ITF-2), die bijna twee uur nodig had om zijn wedstrijd te winnen tegen de Japanner Takashi Sanada (ITF-8). Hij won in drie sets met 5/7, 6/4 en 6/1. De 26-jarige Belg en de Fransman Houdet speelden reeds eenentwintig ontmoetingen tegen elkaar en de Belg won slechts vijf keer. Ook in de laatste zes wedstrijden trok de Fransman aan het langste eind.

Eerste reekshoofd, Houdet speelt op dit toernooi voor het eerst in een nieuwe, revolutionaire rolstoel (zie foto), waarbij hij in een meer rechtstaande positie zit. Hierdoor kan Gérard misschien profiteren van de situatie, omdat Houdet zijn beste niveau nog niet haalde.

Stephane Houdet - New Wheelchair
Stephane Houdet – Revolutionary Wheelchair copyright Wheelchair Tennis SA

 

Later op de dag spelen Gérard en Houdet in het dubbelspel tegen het Nederlandse duo Ricky Molier (ITF-) en Rody De Bie (ITF-). In de eerste ronde versloeg de Frans-Belgische tandem de Zuid-Afrikaan Sean-Liam De Hilster (ITF-) en de Oostenrijker Wolfgang Stieg (ITF-). De setstanden waren 6/0 en 6/1.

 

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws