Home » Geen categorie » Gérard pakt derde titel op rij in Frankrijk

Gérard pakt derde titel op rij in Frankrijk

Gérard pakt derde titel op rij in Frankrijk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard heeft voor het derde jaar op rij de titel gepakt op de Toyota Open International de l’Ile de Ré (ITF2S). In het dubbelspel moest hij samen met Mike Denayer in de finale de duimen leggen voor een Frans duo.

Gérard (ITF-5), die zichzelf vorige week nog opvolgde als Belgisch kampioen, verdedigde in het Franse Ile de Ré zijn titel in het enkelspel. Als eerste reekshoofd was hij ook topfavoriet om zichzelf op te volgen. In de finale moest hij daarvoor echter nog wel voorbij het tweede reekshoofd, de Fransman Nicolas Peifer (ITF-7).

En hoewel Peifer het thuisvoordeel had, en zowel in 2010 en 2011 de titel binnenhaalde, was het dit keer toch Gérard die het best uit de verf kwam. Gérard zette Peifer goed onder druk en met een break voorsprong pakte hij de eerste set met 6-4. Ook in de tweede set ging Gérard gewoon verder op zijn elan. Peifer vond geen antwoorden op het spel van de Belg en moest met lede ogen aanzien hoe Joachim Gérard naar de titel snelde. Met 6-3 verzekerde hij zich voor het derde jaar op rij van de titel in Frankrijk.

“Na Kimmer Coppejans en David Goffin was het mijn beurt om een toernooi te winnen. Derde titel op een rij op de Open Ile de Ré!!!”

Ook in het dubbelspel stond Gérard (ITF-5) in de finale. Samen met landgenoot Mike Denayer (ITF-26) was hij daar het tweede reekshoofd. In de finale kwamen ze uit tegen de eerste reekshoofden Michael Jerimias (ITF-9) en opnieuw Nicolas Peifer (ITF-6). Ditmaal was het echter Peifer die de titel kon binnenrijven. Opnieuw met 6-4 en 6-3 kon het Franse duo juichen en moesten Gérard en Denayer zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws