Home » Geen categorie » Gérard pakt dubbel in Italië

Gérard pakt dubbel in Italië

Gérard pakt dubbel in Italië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard heeft in Italië zowel het enkel- als het dubbeltoernooi op zijn naam geschreven. Gérard heeft ondertussen al negen wedstrijden op rij gewonnen op het internationale circuit.

Gérard (ITF-5) was in het enkelspel op de Sardinia Open in Italië (ITF1) als tweede geplaatst. Op weg naar de finale moest hij in vier wedstrijden slechts tien games weggeven, en dus wachtte hem na acht opeenvolgende overwinningen opnieuw een finale. Daarin ontmoette hij eerste reekshoofd Stéphane Houdet (ITF-2). Op de US Open wist die Gérard na een spannende wedstrijd nog uit te schakelen.

Ook deze keer begon Gérard het beste aan de partij. Met 6-2 reeg hij de eerste set simpel aan zijn sabel. Waar het op de US Open nog fout liep, zorgde de beste Belgische rolstoeltennisser er dit keer voor dat Houdet niet meer in de wedstrijd kon komen. Met 6-3 pakte hij ook de tweede set en zo dus ook – net als vorige week – een nieuwe enkeltitel.

“De Sardinia Open 2014 gewonnen! Nummer 2 van de wereld verslagen met 6-2 en 6-3. Einde van een prachtige week! Iedereen bedankt voor de steun!”

Ook in het dubbelspel was Joachim Gérard aan het feest. Samen met uitgerekend Stéphane Houdet wist hij zijn favorietenrol waar te maken.

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws