Home » Geen categorie » Gérard pakt in Ile de Ré voor de tweede week op rij enkel- en dubbeltitel

Gérard pakt in Ile de Ré voor de tweede week op rij enkel- en dubbeltitel

Gérard pakt in Ile de Ré voor de tweede week op rij enkel- en dubbeltitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9) blijft goed presteren en won zijn tweede toernooi op rij. Op het Franse vakantie-eiland Ile de Ré (ITF 1 Series, $ 32 000) behaalde hij de titel in zowel het enkelspel als in het dubbel. In de enkelfinale won hij tegen zijn Franse dubbelpartner Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-7) in twee sets.

Belgisch beste rolstoeltennisser, Gérard, beleeft momenteel prachtige dagen op de UNIQLO Wheelchair Tennis Tour. Vorige week pakte hij zowel de titel in het enkel als het dubbelspel op het toernooi van Plock in Polen en dit weekend deed hij dit nog eens over op de Toyota Open International de L’ile de Re. Na een prachtige 7-6 en 6-2 overwinning in de halve finale tegen het eerste reekshoofd, de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-3), moest hij het in de finale opnemen tegen zijn dubbelpartner Peifer. Het was de zesde finale in zeven jaar dat ze tegen elkaar uitkwamen op het toernooi van Ile de Ré, en deze keer was het onze landgenoot die de titel pakte met 6-4 en 6-4.

In de finale van het dubbelspel moesten Gérard en Peifer het opnemen tegen de Zweed Stefan Olsson (ITF Wheelchair-6) en de Braziliaan Daniel Rodrigues (ITF Wheelchair-19). De setstanden waren 6-2 en 6-2 voor het Belgisch-Franse duo.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws