Home » G-Tennis » Gérard pakt makkelijk eerste horde in Rotterdam

Gérard pakt makkelijk eerste horde in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-9) heeft zijn eerste wedstrijd, op het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament (ITF 1 Series, $ 32 000) in Rotterdam, gewonnen van de Japanner Takashi Sanada (ITF Wheelchair-8). 

Rolstoeltennisser Gérard speelde gisteren in Rotterdam Ahoy zijn eerste wedstrijd van het jaar op Europese bodem en moest het in de eerste ronde opnemen tegen de een plaats hoger geklasseerde Sanada. Met veel vertrouwen begon onze landgenoot aan het toernooi en hij versloeg de Japanner met 6-0 en 6-1. In de kwartfinale moet de Belg het opnemen tegen de nummer een van de wereld, de Brit Alfie Hewett. In 2017 kon Gérard geen enkele keer winnen van de Brit en is dus zeker gebrand op een revanche.

Halve finale dubbel

In het dubbelspel plaatste Gérard zich reeds voor de halve finales. Aan de zijde van zijn vaste Zweedse partner Stefan Olsson (ITF Wheelchair-6) wonnen ze in de kwartfinale moeizaam van het Argentijns-Nederlandse duo Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-2) en Maikel Scheffers (ITF Wheelchair-10). De setstanden waren 2-6, 6-4 en 10-5. In de halve finale spelen ze tegen de als eerste geplaatsten Stephane Houdet (ITF Wheelchair-4) en Nicolas Peifer (TF Wheelchair-7) uit Frankrijk.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden